Lynn Kraak – Dierenkliniek Buitenveldert – Amsterdam

Dierenkliniek Buitenveldert

Kliniek voor Gezelschapsdieren

Lynn Kraak

Functie: Dierenarts

Van kleins af aan was ik al druk bezig met het opvangen en verzorgen van gewonde dieren. Van eendjes met een gebroken pootje, vermagerde egels, zwaluwen die uit het nest waren gevallen, aangereden duiven, van alles nam ik als klein meisje mee naar huis om beter te maken en daarna weer vrij te laten.

Die passie om dieren te helpen is nooit vermindert, maar helaas werd ik telkens uitgeloot voor de studie Diergeneeskunde. Om toch zo dicht mogelijk bij het vak te blijven ben ik toen gestart met aan de studie Biologie en heb ik de bachelor Biologie en master Neurowetenschappen en cognitie afgerond. Als biologe kon ik me ook veel inzetten voor het welzijn van dieren, maar het idee dierenarts te willen worden liet me niet los. Na het overlijden van een dierbare, realiseerde ik me maar al te goed dat het leven te kort is om je dromen niet na te jagen. Ik nam ontslag als biologe, pakte al mijn spullen en vertrok naar België om daar als nog Diergeneeskunde te gaan studeren.

Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen moment spijt van gehad. Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest in een praktijk in Heerhugowaard, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en Dierenkliniek Buitenveldert paste precies bij wat ik zocht.

Naast mijn passie voor diergeneeskunde ben ik ook veel te vinden op het water, als er een beetje wind staat tenminste, dan ga ik namelijk graag kitesurfen. Andere hobby’s  zijn salsa dansen, koken en lekker de natuur in om een flink stuk te wandelen.

Terug naar overzicht