Voor de operatie van uw hond/kat – Dierenkliniek Buitenveldert – Amsterdam

Dierenkliniek Buitenveldert

Kliniek voor Gezelschapsdieren

Voor de operatie van uw hond/kat

Als uw hond/kat binnenkort een operatie moet ondergaan vindt u hier meer bijzonderheden over de voorzorgsmaatregelen behorende bij de ingreep.

Nuchter

Voor de ingreep dient uw hond/kat nuchter te zijn. Dit is om te voorkomen dat het dier gaat overgeven en er voedsel in zijn luchtpijp en/of longen terecht kan komen.
Daarom mag de hond/kat de avond voor de operatie vanaf 18:00u niets meer eten. Drinken (alleen water) mag nog wel, dus de waterbak kan blijven staan (een schoteltje melk niet). Om zeker te zijn dat uw dier niet elders eet is het verstandig hem of haar vanaf die tijd binnen te houden. Vergeet dus niet om een kattenbak te plaatsen of de hond met uitlaten aan te lijnen.
Vaak zullen honden na de operatie ook nog een aantal dagen aan de lijn uitgelaten moeten worden en katten die tijd binnen moeten blijven.

Schoon en zonder ongedierte

Zorg dat uw huisdier schoon is en geen ongedierte zoals vlooien of wormen heeft.
Wacht echter niet tot vlak voor de operatie met de behandelingen hiertegen: deze kunnen in sommige gevallen namelijk een narcose beïnvloeden.
Er moet minstens een aantal dagen zitten tussen de vlooienbehandeling en/of ontworming en de ingreep. Twijfelt u hierover of vertoont uw hond ineens andere gezondheidsproblemen, meldt deze dan zo spoedig mogelijk aan uw dierenarts.

Goed uitlaten

Laat uw hond voorafgaande aan de ingreep goed uit, zodat zijn blaas en darmen zo goed mogelijk leeg zijn. Zorg ervoor dat het dier niet vies wordt, laat hem of haar daarom aangelijnd uit. Zorg ervoor dat u op de afgesproken tijd met uw dier aanwezig bent.
Uw hond dient een halsband om te hebben en aangelijnd te zijn, en uw kat dient vervoerd te worden in een stevig en goed afsluitbaar kattenmandje.

Bereikbaar zijn

Zorg ervoor dat u telefonisch bereikbaar bent tijdens de operatie van uw dier.
Vergeet niet het juiste telefoonnummer aan uw dierenarts/assistente mee te delen.
Zorg dat er iemand de rest van de dag bij de hond/kat aanwezig blijft als deze weer thuis is na de operatie.