Konijn – Dierenkliniek Buitenveldert – Amsterdam

Dierenkliniek Buitenveldert

Kliniek voor Gezelschapsdieren

Konijn

Konijnen zijn hele leuke dieren, echter hebben ze wel vele en grote behoeften.

Vanuit de natuurlijke behoefte van konijnen weten we dat ze het volgende nodig hebben:

  • Een aparte plek om de behoeften te doen
  • Een plek om te schuilen en te rusten
  • Diverse uren per dag beweging buiten het hok
  • Contact met soortgenoten

Konijnen zijn herbivoren. Ze hebben een maagdarmkanaal waarbij de microflora erg belangrijk is voor een goede vertering.
Naast dat een konijn altijd hooi en water ter beschikking dient te hebben zijn ze gek op kruiden. Hoe leuk is het dan ook om een kruidentuintje voor je konijnen te planten!

Konijnen lijken heel knuffelbaar, maar zijn hier niet voor gemaakt. Vanuit de natuur zijn het prooidieren waardoor optillen en knuffelen voor hun bedreigend kan zijn.
Wel zijn konijnen slim en leergierig! High Five met je konijn, het is mogelijk, evenals het aanleren van verschillende commando’s.

Konijnen leven in de natuur samen met minimaal een soortgenoot. Het voorkomen van veelvuldige voortplanting door middel van castreren/steriliseren is dan wel van belang.

Ook zijn er bepaalde ziektes die konijnen kunnen oplopen, gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om konijnen hier tegen te vaccineren.

Voor uitgebreidere informatie over de huisvesting, het konijnengebit, voeding, vaccineren, steriliseren/castreren, kunt u klikken op de desbetreffende onderstaande link of telefonisch contact met ons opnemen.

Huisvesting
Gebit
Voeding
Vaccinatie
Steriliseren/castreren
Myiasis

Ook kunt u informatiebrieven en instructiefilmpjes vinden op onze website.

Voor vragen over gedrag en verzorging van konijnen kunt u eventueel contact opnemen met onze konijnendeskundige via: konijnendeskundige@gmail.com