Afscheid nemen

Er komt een moment dat we afscheid moeten nemen van ons huisdier of misschien beter gezegd, trouwe kameraad. Soms komt dit moment onverwacht en soms leven we er al even naartoe. Maar één ding is zeker, het is nooit gemakkelijk. Wij zorgen ervoor dat uw huisdier op een waardige manier inslaapt en uiteraard mag u daarbij aanwezig zijn. Het laten inslapen van uw huisdier kan bij ons op de praktijk. Het is in sommige gevallen ook mogelijk dat de dierenarts bij u thuiskomt. Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Neem gerust contact met ons op.

Na het overlijden van uw huisdier komt u voor het punt te staan wat er met zijn/haar lichaam moet gebeuren.
U kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Cremeren door een crematorium. (Bij sommige crematoriums is het mogelijk om uw huisdier met zijn of haar kleedje/speelgoed te laten cremeren, bij andere is dit niet mogelijk).
  • Begraven op een dierenbegraafplaats.
  • Ook kan uw huisdier worden opgehaald en worden verbrand met andere dieren zoals vogels, katten, honden enz. (destructie).

Voor alle bovenstaande opties geldt dat uw huisdier bij de praktijk opgehaald kan worden. Ook is het mogelijk dat u uw huisdier zelf naar de begraafplaats of het crematorium brengt. Indien uw huisdier thuis is overleden biedt het crematorium de mogelijkheid uw huisdier bij u thuis op te halen. Daarvoor kunt u persoonlijk contact met hen opnemen.

Begraafplaats en dierencrematoria

Terug naar Informatie